Misno slavlje

Proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca

24.06.2018.
u 09:43

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sudjelovao je sinoć, 23.lipnja 2018. godine, u obilježavanju blagdana sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca.  

Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić, koji je, u prigodnoj propovijedi istaknuo da je sv. Ivan Krstitelj bio čovjek pokore i žrtve te da od njega trebamo učiti. 

"Došli smo u ovo svetište i svatko od nas je donio svoje rane, potrebe i poteškoće. Vjerujem da ćete svi tražiti utjehu kroz skrušenost, nekima će rane zacijeliti, a neki će dobiti utjehu da se sa svojim poteškoćama uspješno nose. Došli smo da od sv. Ivana Krstitelja po zagovoru isprosimo Božju milost. ", kazao je kardinal Puljić.

Svetište sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju jedno je od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u BiH. 

U ovom svetištu se od XV. stoljeća,  kad je svetište utemeljeno, svake godine, 23. i 24. lipnja okupljaju tisuće vjernika i hodočasnika iz BiH, Republike Hrvatske i drugih država svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije