Prva javna kupaonica za ljude u potrebi: Korisnici se mogu besplatno tuširati, prati i sušiti odjeću

10.03.2024.
u 09:30

Osobe koje su u stanju socijalne potrebe, a takvih je, prema raznim izvješćima, u BiH sve više, prošlog ljeta dobile su mogućnost besplatnog korištenja tuševa, perilica i sušilica rublja, kao i uzimanja nove odjeće u objektu u Sarajevu, piše Večernji list BiH.

Naime, Udruga Pomozi.ba je uz pomoć donatora otvorila je tada javnu kupaonicu za ljude u stanju socijalne potrebe u središtu Sarajeva, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 9. Usluga je besplatna, a uključuje, uz tuširanje, pranje i sušenje rublja, a za sve naše korisnike na raspolaganju će biti i odjeća koju također mogu preuzeti ako je njihova dotrajala i potrebna im je nova. Svim korisnicima će biti osigurani šamponi i gelovi za tuširanje te ručnici. Objekt je uređen po najnovijim standardima i raspolaže s četiri ženske i tri muške tuš-kabine, dva toaleta, četiri perilice za pranje i sušenje rublja, ogledalima, fenovima za kosu.

Podsjetimo, ranije objavljeni UN-ovi podaci pokazuju da je 15 posto stanovništva apsolutno siromašno, a siromašno je svako šesto kućanstvo. Pomoć je potrebna svima. U javnim kuhinjama hrani se 18.000 građana. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije