Zabrinjavajuće

Psi lutalice napali i izgrizli turistkinju iz Danske u Sarajevu

09.04.2016.
u 07:00

Sarajevskoj policiji jučer je oko 7.30 sati prijavljeno da je državljanku Danske, čiji su inicijali I. S. B. (26), u sarajevskom naselju Kovači u blizini groblja napalo više pasa lutalica te da su je izgrizli. “Ozlijeđena je žena prevezena u Opću bolnicu gdje su liječnici ustvrdili da je zadobila lake tjelesne ozljede”, kazali su medijima u MUP-u Sarajevske županije, piše Večernji list BiH.

Dugogodišnji problem

Ovo je samo jedan u nizu napada pasa lutalica na ulicama glavnog grada. Naime, napad na Dankinju je već četvrti napad pasa lutalica samo u naselju Kovači u posljednjih mjesec dana. Ništa bolja situacija nije ni u ostatku glavnog grada. Unatoč tome, Grad Sarajevo već godinama ne uspijeva riješiti problem pasa lutalica. Unatoč brojnim kampanjama o sterilizaciji i najavama izgradnje azila za pse, građani se konstantno žale na sve učestalije napade pasa lutalica. Ipak, najučestaliji napadi zabilježeni su upravo u naselju Kovači, u starom dijelu Sarajeva, gdje su psi lutalice i ranije napadali turiste.

Traume od ugriza

Nitko od županijskih institucija nema točne podatke koliko ima pasa lutalica u Sarajevu.

Zaklada “Dogs Trust” radi istraživanja na godišnjoj razini, a prema njihovim informacijama, u 2015. godini na ulicama Sarajeva izbrojeno je 7.616 pasa lutalica. Žrtva napada pasa lutalica nedavno je bio i petogodišnji dječak Bego Skula iz sarajevskog naselja Osjek.

Dječak je, uz ugrize psa, doživio teške traume koje je će mu ostati duboko urezane u sjećanju. Iskustvo slično ovom dijeli veliki broj stanovnika Sarajeva svih životnih dobi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije