e, da

Radite prekovremeno? Postoji dobar razlog zašto ne biste trebali

Thinkstock
10.12.2018.
u 18:39

Osobe koje rade prekovremeno manje su produktivne i rade u prosjeku 9 posto više pogrešaka u obavljanju svojih svakodnevnih radnih obveza, u odnosu na one koji rade u kraćim smjenama.

Ako mislite da ste bolji radnik jer ostajete dulje na poslu, varate se. Barem tako tvrde stručnjaci koji su proveli istraživanje i došli do saznanja da dulje radno vrijeme ne igra u vašu korist, niti u poslodavčevu. Osobe koje rade prekovremeno manje su produktivne i rade u prosjeku 9 posto više pogrešaka u obavljanju svojih svakodnevnih radnih obveza, u odnosu na one koji rade u kraćim smjenama

Tvrtka Pegasystems Inc., objavila je kako radnici provjeravaju email u prosjeku svakih šest minuta što znači da 13 posto vremena provedu gledajući u inbox, a tek 23 posto vremena su produktivni, obavljajući dnevne radne zadatke.  

Zaposlenici koji imaju previše obveza, čine više grešaka tijekom smjene. 

Tako oni koji se na radnom mjestu koriste s oko 30-ak aplikacija, imaju 23 posto veći rizik od pogreški prilikom obavljanja svog posla, u odnosu na zaposlenike koji se korsite s manje aplikacija tijekom obavljanja svojih zadaća.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije