Agius odlučio

Radovan Karadžić ostatak doživotne robije služit će u Velikoj Britaniji

Radovan Karadžić
Reuter/PIXSELL
12.05.2021.
u 17:29

Radovan Karadžić ostatak doživotne kazne odslužit će u Velikoj Britaniji. Odlučio je to Carmel Agius, predsjednik Međunarodni rezidualni mehanizama za kaznene sudove, nakon što je dobio potvrdu da će zemlja primiti osuđenika za ratni zločin na izvršavanje kazne.

"Imajući u vidu da je 20. ožujka 2019. Žalbeno vijeće Mehanizma, između ostalog, izreklo kaznu doživotnog zatvora Radovanu Karadžiću, Ujedinjeno Kraljevstvo obavijestilo je Mehanizam o svojoj spremnosti da izvrši ostatak kazne koju je Karadžiću izrekao Mehanizam. Ovim odlučujem da će Karadžić kaznu izdržavati u Ujedinjenom Kraljevstvu, naveo je Agius u obavijesti koju je odluci poslao stranama u postupku – tužiotelju Sergeu Brammertzu i Karadžićevom odvjetniku Peteru Robinsonu, prenosi Klix. 

Kako je dodao dalje, registrar će službeno zatražiti od Vlade Velike Britanije da izvrši kaznu Karadžiću, da Vlada te zemlje pristupi zahtjevu, obavijesti Karadžića o tome i poduzme sve potrebne mjere kako bi olakšala njegov transfer što je brže moguće. Naložio je da Karadžić ostane u pritvoru Mehanizma dok čeka premještanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije