Izetbegović- Wigemark

Razgovarano je o idućim koracima u procesu europskih integracija BiH

sastanak
07.04.2016.
u 18:56

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio šefa delegacije EU u BiH, veleposlanika Lars-Gunnara Wigemarka. Razgovarano je o idućim koracima u procesu europskih integracija BiH, o uspostavi mehanizma koordinacije, prilagođavanju trgovinskog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i objavi rezultata popisa stanovništva, te o modalitetima pomoći od međunarodnih financijskih institucija u sprovođenju strukturalnih socio-ekonomskih reformi.

Veleposlanik Wigemark izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim stupnjem implementacije Reformske agende, pohvalivši rad i napore Vijeća ministara i entitetskih vlada na održavanju dinamike započetih reformskih procesa.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Izetbegović je izrazio očekivanje kako će mehanizam koordinacije biti u potpunosti usuglašen i da će sva tijela u okviru tog mehanizma koordinacije biti imenovana u idućih mjesec dana, kao i da će delegacije BiH i Europske komisije krajem travnja uspješno zaključiti pregovore o prilagođavanju trgovinskog dijela SSP-a s prihvatljivim rješenjem koje će biti bazirano na uvažavanju obostranih interesa.

Sugovornici su se složili kako je pri obradi rezultata popisa stanovništva neophodno primijeniti standard i uputstva Eurostata, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?