susret

Rukovodstvo GPBiH susrelo se s predstavnicima FRONTEX-a

18.07.2017.
u 16:15

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić sastali su se utorak s izvršnim direktorom Europske agencije za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) Fabriceom Leggerijem u prostorijama Delegacije Europske unije u Sarajevu, priopćila je Granična policija BiH.

Na radnom sastanku je predstavljen novi oficir za vezu FRONTEX-a za regiju zapadnog Balkana.

Direktor Galić je predstavnike FRONTEX-a upoznao s organizacijom i funkcioniranjem ove policijske agencije, kao i aktivnostima koje poduzima na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala.

Istakao je kako Granična policija BiH ulaže znatne napore u nadzor i kontrolu granice u cilju stvaranja sigurnog okruženja za sve građane kako u BiH, tako i regiji.

Sudionici sastanka razgovarali su o zajedničkim aktivnostima koje će doprinijeti unapređenju rada institucija BiH u procesu pridruživanja EU.

Dosadašnja suradnja između bh. institucija i FRONTEX-a ocijenjena je veoma uspješnom te je istaknuto kako će na takvoj razini biti nastavljena i u budućnosti.

Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i Službe za poslove sa strancima BiH, navodi se u priopćenju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije