VSTV BiH

Salihović i njegov odvjetnik napustili ročište

Goran Salihović
N1
13.02.2017.
u 11:18

Salihović, koji se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, i njegov branitelj odbili su nazočiti ročištu jer je zatvoreno za javnost.

Pred prvostupanjskim Disciplinskim povjerenstvom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH u tijeku je ispitivanje četiri tužitelja Tužiteljstva BiH bez prisutnosti suspendiranog glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića i njegovog odvjetnika Rifata Konjića.

Salihović, koji se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, i njegov branitelj odbili su nazočiti ročištu jer je zatvoreno za javnost.

"Tražili smo da bude javno ročište, a povjerenstvo je to odbilo. Rekli smo da nećemo nazočiti tajnom postupku i da nam pošalju poziv kada ročište bude otvoreno i da javnost vidi zbog čega su nastali haranga i linč", rekao je Salihović novinarima, javlja N1.

On je ponovno odbacio sve navode iz optužnice, navodeći da je riječ o političkom procesu, jer su "neki željeli da se neki ljudi uhite i procesuiraju i da neke stranke dobiju izbore na osnovu toga".

"Sve je u biti pod nekim upitnikom. Imamo Zakon o VSTS-u koji ne poznaje vršitelja dužnosti disciplinskog tužiteljaa, što znači da on nije mogao ni podnijeti prijavu, a kamoli da je zastupa", rekao je Salihović.

Konjić je rekao da iskaze četiri tužitelja cijene maksimalno korektnim i da žele da javnost sudjeluje u cijelom postupku, jer im je to jedina šansa.

"Iz današnjeg iskaza vi bi ste već saznali odakle je sve krenulo i zbog čega smo uopće ovdje", kaže Konjić.

On je dodao da će ove tužitelje pozvati kao svjedoke obrane i ponovno tražiti da ročišta budu otvorena za javnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije