Pripremno ročište

Salihović za svjedoka pozvao Milorada Dodika

11.01.2017.
u 09:00

Završeno je pripremno ročište koji se vodi protiv suspendiranog glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića. Glavni pretres zakazan je za 27 siječnja. Salihović je za svjedoka predložio Milorada Dodika, predsjednika RS-a i lidera SNSD-a, što je na kraju Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo i prihvatilo. Uz to, Salihović je kao svoje svjedoke pozvao i Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, Nikolu Špirića, zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Osmana Mehmedagića, ravnatelja OSA, novinara Matu Đakovića, ali i Mirsada Vilića, ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Sukob interesa

S druge strane Ured disciplinskog tužitelja najavio je da će kao svjedoke pozvati tužitelje Tužiteljstva BiH Dubravka Čamparu, Mirzu Hukeljića i Božu Mihajlovića, zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH. Inače, jučer je na ročištu dicisplinska tužiteljica Alena Kurspahić, obrazlažući prekršaje koje je počinio Salihović, kazala da je on i od Mihajlovića sakrio da se vodi istraga protiv Dodika u predmetu “Pavlović banka”. Mihajlović je rekao novinarima da se protiv Dodika ne vodi istraga i davanjem netočnih informacija tako je nanio štetu ugledu Tužiteljstva BiH. Podsjetimo, Salihović se sumnjiči za niz nepravilnosti u radu Tužiteljstva BiH, zbog čega je suspendiran u rujnu 2016. U tužbi se navodi da je Salihović propustio tražiti svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sucem ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužitelja osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene te se miješao u postupanje suca ili tužitelja.

Lažna informacija

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima u nadležnosti VSTV-a.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?