blagdani stižu

Sami složite lijep adventski vijenac

adventski vijenac
Foto: VL FOTO
23.11.2015.
u 07:00

Adventski vijenac u stanu ili na vratima znak je da se Božić približio. Iako ga možete kupiti u trgovini, izrada vijenca baš po vašem guštu koštat će vas manje, a za to ne trebate posebne vještine, samo malo vremena! Ako vam u pomoć priskoče najmlađi članovi obitelji, blagdani mogu početi vrlo posebno.

Tipičan adventski vijenac sastoji se od zelenog kruga s četiri svijeće, a prve adventske nedjelje pali se jedna svijeća i svake sljedeće do Božića po jedna.

Potrebni artikli za izradu adventskog vijenca su: slamnati kolut, grančice, tanka žica ili flaks, škare, vruće ljepilo, svijeće, ukrasi i mašne.

Sve što vam je potrebno naći ćete i u supermarketu u kojem inače kupujete. Počnite od slamnatog koluta oko kojeg ćete savijati prirodne ili umjetne grančice. Ako kupite umjetnu girlandu koja podsjeća na borove grane, samo je pažljivo motajte oko koluta i učvrstite tankom žicom ili flaksom. Odlučite li se na manje grančice, pričvrstite ih jednu po jednu žicom ili flaksom.Zatim na red dolaze svijeće. Odaberite one koje će vam se stilski najbolje uklopiti u zamišljenu adventsku kreaciju te ih pričvrstite na vijenac pomoću žice, superljepila ili metalnih podložaka. Sljedeći korak je ukrašavanje i tu si dajte mašti na volju. Sigurno ste već zamislili svoj ukrašeni vjenčić, a realizacija je najslađi dio posla.

Možete posegnuti i za nekim starim ukrasom s prošlogodišnje božićne jelke, a možda su vam za oko u dućanu zapele neke nove dekoracije koje ćete s lakoćom uklopiti u svoj dizajn.

Ovo je ujedno najzabavniji i najkreativniji dio posla kojem će se posebno veseliti najmlađi članovi obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije