Ručni rad obrtnika iz Hercegovine prepoznat u svijetu

Sandale izrađene u Ljubuškom nose se i na Tenerifima, a 
torbe putuju u Teksas

23.10.2016.
u 07:00

Da za dobre ideje u BiH itekako ima mjesta, te da kvalitetan i zanimljiv proizvod uvijek nađe svojeg kupca, pokazalo se na brendu “Helenas” iz Ljubuškog. Naime, neobične sandale koje je osmislila jedna Hercegovka ovog ljeta su se nosile od Ljubuškog, Sarajeva, pa sve do dalekih Tenerifa, Kanade, Australije... Facebook stranicu ovog brenda prva je “lajkala” Ella Dvornik, a njezina majka Danijela među prvima je naručila, i to dva primjerka, ručno izrađenih sandala od materijala iz BiH. Ideja o zanimljivim kožnim sandalama ukrašenim šarenim pomponima i perlama po želji naručitelja nastala je sasvim slučajno, a začetnica ove ideje Zdenka Udovičić nije mogla ni zamisliti da će u tako kratkom vremenu dobiti toliko narudžbi.

Prepoznali su ideje

“Prije nekoliko godina u novinama sam vidjela dizajnerske sandale jedne grčke dizajnerice i jednostavno sam se zaljubila u njih. Htjela sam ih kupiti, međutim, nisu imali dostavu za BiH. Kako sam ih detaljnije promatrala, došla sam na ideju sama ih napraviti, naravno, ukrašene po svojoj želji”, priča nam Zdenka, koja se već godinama bavi kreativnim radom te iza sebe ima nekoliko izložbi nakita. Kako bi svoju ideju razvila u posao, Zdenka se prijavila na edukaciju žena u biznisu koja se održavala u Poslovnom inkubatoru u Mostaru. “Po završetku edukacijskog ciklusa, slijedila je novčana nagrada za najbolju ideju...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije