Cuban, Gates i Daliona

Savjeti trojice milijardera: Kako biti uspješan?

bilgates
REUTERS/Mike Segar
13.11.2023.
u 07:26

Sva trojica su iskusila vrhunce uspjeha – i svatko ima svoje ‘zamke’ na koje su nailazili tijekom tog puta

Mnogi milijarderi žele se ponekad vratiti u prošlost i iz svog iskustva dati savjete mladima. To važi i za tri popularne poslovne ikone u svijetu: Marka Cubana, Bill Gatesa i Raya Daliona.

Svaki je stekao svoje bogatstvo kroz poduzetništvo: Cuban je izgradio startup koji je kupio Yahoo za 5,7 milijardi dolara, Gates je suosnivač tehnološkog giganta Microsoft, a Dalio je stvorio Bridgewater Associates, jedan od najvećih svjetskih hedge fondova.

Sva trojica su iskusila vrhunce uspjeha – i svatko ima svoje ‘zamke’ na koje su nailazili tijekom tog puta. Primjerice, kao što je Dalio napisao tijekom pitanja i odgovora na Redditu „Pitaj me bilo što“ 2019.: „Velika poruka koju bih želio sebi dati je: ‘Zašto si tako glupo arogantan!?!’, prenosi Biznisinfo.

Od previše guranja ljudi oko sebe do dopuštanja njihovom egu da se ispriječi, evo nekih pogreški koje je trojac napravio i savjeta koje bi sami sebi dali da su imali priliku.

Budi bolji
Volio bih da mi je netko rekao da budem bolji. Zato što sam uvijek bio u sustavu: Gazi, gazi, gazi… Ponekad je trebalo da mi moj partner Todd (Wagner) kaže: ’Vidi, strašiš neke ljude, i oni će obično odustati, ali se ti ne možeš ljutiti – kazao je Kuban na podchatu o životnoj znanosti „Bio Eats World“ u lipnju.

Nemojte se pretvarati da ste pametniji nego što jeste
Nikad nisi previše pametan da se ne bi zbunio u nekim situacijama. Mislio sam da znam sve kada sam otišao na koledž. Ali na kraju sam shvatio da je prvi korak ka učenju nečeg novog oslanjanje na ono što ne znaš, umjesto da se fokusiraš na ono što znaš – kazao je Gates na ceremoniji otvaranja Sveučilišta  Sjeverna Arizona 2023.

Ostanite skromni, bez obzira na vašu neto vrijednost
Možete biti pametniji u svijetu i povećati svoje šanse za donošenje boljih odluka ako budete jednostavno skromni i brinuti o tome da možete pogriješiti, okruženi pametnijim ljudima od vas koji su spremni da izazovu vaše znanje, kako biste mogli shvatiti i ispitati njihovo razmišljanje – poručio je Dalio tijekom sesije „Pitaj me bilo što“ na Redditu 2019.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?