BRZO I FINO

Savršeno hrskavi začinjeni krumpir iz pećnice sa satricom – dobra ideja za brzi i jako fini obrok

Tatjana Miletić/MyTastyPot
10.03.2022.
u 08:08

Ovo jelo neće potrajati dovoljno da ga se zasitite, ali recept je vrlo jednostavan i možete ga iskoristiti kad god poželite!

Krumpir treba dobro začiniti, zatim uvaljati u palentu i kukuruzne pahuljice pa onda ubaciti u pećnicu da se peče oko 25 minuta. Za to vrijeme od mladog sira, milerama i sjeckanog mladog luka napravite satricu i poslužite je s tek pečenim krumpirom, predlaže Tatjana Miletić s gastrobloga MyTastyPot, a mi objeručke prihvaćamo prijedlog!

Začinjeni krumpir iz pećnice sa satricom

Sastojci za satricu:

100 g mladog sira

100 ml milerama

2 mlada luka

Sastojci za krumpir:

1 kg krumpira

30 g maslaca, rastopljenog

2-3 žlice maslinova ulja

sol, papar

dimljena paprika

češnjak

palenta

kukuruzne pahuljice

Priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite na četvrtine, a zatim ga uz pomoć kuhinjskogh papira malo osušite. Nakon toga, rukama dobro natrljajte krumpir mješavinom maslinova ulja, maslaca i navedenih začina. Zatim dodajte palentu i kukuruzne pahuljice i još jednom sve promiješajte. Na lim stavite papir za pečenje i poredajte začinjeni krumpir, jedan do drugog.

Pecite na 200 °C 20 minuta, a zatim ga zapecite još 5 minuta ukoliko volite zapečenu koricu. Dok se krumpir peče vi za to vrijeme napravite satricu: mladi sir vilicom dobro izgnječite, dodajte mileram, sjeckani mladi luk i sve dobro promiješajte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?