Novo rukovodstvo GP-a uvodi red

SFOR htio spriječiti smjene u GP-u BiH

'bih...mostar...16.10.2009...ilustracija granicna policija, foto: granicna policija'
Foto: ''
21.09.2014.
u 09:46

Nakon neuspjele intervencije SFOR-a načelnica Aljić poslala SMS ravnatelju Zoranu Galiću

Nepravilnosti otkrivene u Središnjem istražnom uredu Granične policije BiH, zbog čega je smijenjen veći broj policijskih službenika, izazvale su brojne reakcije, a novo rukovodstvo Granične policije već u samom početku inspekcijskih nadzora susrelo se s određenim pritiscima. Naime, kako doznajemo iz Granične policije BiH, pripadnici SFOR-a su ubrzo nakon početka inspekcijskog nadzora stigli u nenajavljen posjet novom menadžmentu ove policijske agencije na čelu sa Zoranom Galićem. Pripadnici slovenskog kontingenta SFOR-a su tom prilikom od novog rukovodstva tražili da poštedi sankcija načelnicu Središnjeg istražnog ureda Amru Aljić.

Načelnica smijenjena

Predstavnici menadžmenta su pripadnike SFOR-a saslušali i ispratili, a ubrzo potom smijenili načelnicu za koju je tražena pošteda. Naime, novo rukovodstvo GP je odlučno u svom cilju da ovu policijsku agenciju, odnosno njeno djelovanje, dovede u zakonske okvire te ističu kako neće podleći nikakvim pritiscima. Nakon neuspjele intervencije SFOR-a, sama načelnica Aljić je poslala SMS ravnatelju Granične policije Zoranu Galiću u kojoj je navela da su događaji u Središnjem istražnom uredu ustvari posljedica istrage koja se vodi na jugu zemlje i da zbog te istrage ona treba biti sklonjena s mjesta načelnice spomenutog ureda. Galić je potom o sadržaju SMS-a, koji mu je poslala tadašnja načelnica Aljić, upoznao kolegij Granične policije zahtijevajući da se o svemu upozna i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i da se detaljno ispitaju i istraže navodi načelnice Aljić.

Ukradeni golf

Na tom istom kolegiju Galić je postavio pitanje je li itko procesuiran i pozvan na odgovornost u slučaju od prije tri godine kada je ukraden službeni automobil (golf) Središnjeg istražnog ureda u kojemu se nalazila oprema za presretanje i prisluškivanje telefonskih razgovora. Nakon što je od sudionika kolegija dobio negativan odgovor, Galić je kazao kako će u tom slučaju netko morati odgovarati. Podsjetimo, istragom koju je naložio ravnatelj GP-a Zoran Galić u proteklih par dana u uredima Granične policije pronađena su tri nelegalna uređaja za prisluškivanje telefonskih razgovora za koja nitko ne zna kada su i iz kojih razloga unesena u ovu zgradu. Da stvar bude gora, uređaji se nisu nalazili u posebnoj prostoriji namijenjenoj za te svrhe koja je pod stalnim videonadzorom, nego su isti pronađeni u uredima određenih policijskih službenika. Prilikom inspekcijskog nadzora, određeni policijski službenici zatečeni su kako uništavaju određene transkripte razgovora, što je također mimo zakona. Istraga u ovom slučaju je još uvijek u tijeku, a po okončanju iste će biti poznato koliko će policijskih službenika biti suspendirano. Za sada su svi djelatnici Središnjeg istražnog ureda smijenjeni sa svojih pozicija te prebačeni na druge.

Komentara 2

KA
kankankan
15:31 21.09.2014.

Lopov do lopova! Pvezani sa mafijom , sve to treba na bandere!

MA
mate45
22:14 21.09.2014.

Bojim se da ovog vrijednog i nadasve poštenog gos. Galića ne snađe sudbina Leutara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?