Sarafina Lauš iz Travnika

Sinove su mi ubili poznanici, naši susjedi muslimani s kojima nikada nismo imali problema

02.12.2017.
u 07:00

Presuda hercegovačkoj “šestorci” i tragičan životni kraj, samoubojstvo časnog čovjeka generala Slobodana Praljka u sudnici, koje je vidio cijeli svijet, i tri dana poslije tema su svih razgovora i komentara žitelja hrvatske nacionalnosti u Lašvanskoj dolini.

Životna tragedija

- Ma je li sve ovo moguće - pitaju se u nevjerici jer upravo su Hrvati Lašvanske doline i najveće žrtve protekloga rata, žrtve, prije svega, muslimanske vojske koja je “harala” gdje je stigla i gdje god je mogla. A za stotine mrtvih i ubijenih, nestalih, za pljačke, paleži, progone… još nitko nije odgovarao. A nabrajiti sve te zločine, na njih podsjećati, nemoguće je, jednostavno novinski prostor to ne omogućuje. Stoga, a u povodu haaških događanja, priču ćemo svesti na tragediju hrvatske heroine, sedamdesetosmogodišnje Sarafine Lauš, koja je u samo tri dana, 8., 9. i 10. lipnja 1993. godine, uz sva materijalna dobra, izgubila tri sina i supruga.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije