cazin

SIPA uhitila jednu osobu zbog zloupotrebe službenog položaja

SIPA
13.11.2017.
u 15:14

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva ''Kapija'', danas su na području Cazina uhitila jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u vezi s kaznenim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Uhićena osoba sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa da bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.  

U okviru akcije ''Kapija'' u tijeku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanske županije s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanske županije..

Uhićena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predana Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije