PAD DRUŠTVENIH MREŽA

Facebook i Instagram zbog problema bili nedostupni diljem svijeta: 'Mislila sam da sam hakirana'

Facebook
DADO RUVIC/REUTERS
05.03.2024.
u 17:01

Društvene mreže Facebook i Instagram, u vlasništvu Mete, u utorak poslijepodne prestale su raditi za tisuće korisnika diljem svijeta.

Velik broj korisnika u utorak poslijepodne prijavio je problem s prijavom na društvene mreže Facebook i Instagram. Prekidi su počeli oko 10 sati ujutro po ET vremenu, s više od 300.000 izvještaja o prekidima za Facebook i oko 40.000 izvještaja za Instagram, izvijestila je web-stranica za praćenje prekida rada društvenih mreža Downdetector.com.

Večernjem listu su se oko 16 sati počeli javljati čitatelji, tvrdeći da se ne mogu prijaviti na Facebook i Instagram. "Pokušala sam ući i izbacilo me tražeći lozinku. No nakon što je nije prihvatilo, prepala sam se da sam hakirana i nije mi bilo jasno kako jer imam dvostruku razinu sigurnosti", kazala nam je uznemirena Zagrepčanka (36) o padu Facebooka.

Korisnici diljem svijeta, pišu strani portali, nisu mogli pristupiti ni drugim Metinim platformama, poput Messengera Threadsa, društvenoj mreži pokrenutoj prošlog ljeta kao odgovor na X, poznatiji kao bivši Twitter. S druge strane, izgleda da Whatsapp, kako nam javljaju čitatelji, nije bio pogođen ovim prekidom rada. 

Situacija se normalizira

Naknadno se o prekidu rada oglasila i Meta. "Svjesni smo da ljudi imaju problema s pristupom našim uslugama. Sada radimo na tome", rekao je glasnogovornik Mete Andy Stone u objavi na društvenoj mreži X. Oko 17:30 čitatelji su nam počeli javljati da se uspijevaju prijaviti na svoje Facebook račune i da se situacija polako normalizira.

Da podsjetimo, posljednji veliki prekid rada usluga povezanih s Facebookom datira iz svibnja 2023. godine, a odnosio se na Messenger, koji nije bio dostupan korisnicima dulje od sat vremena. 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije