traje do 4. kolovoza

Skokovima u Vrbas počelo banjolučko 'Ljeto na Vrbasu'

21.07.2019.
u 15:14

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" počela je danas u Banjoj Luci tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta.

Direktorica banjolučke Turističke organizacije Irena Radojević istaknula je da se ta manifestacija održava po 66. put i trajat će do 4. kolovoza uz brojne sportske i kulturno-zabavne aktivnosti.

Podsjetila je da su predstavnici Turističke organizacije Banje Luke i „Pošta RS“ prije dva dana predstavili poštansku markicu s motivom skoka sa Gradskog mosta - “Banjolučke laste”.

- Inspiracija na poštanskoj marki je skok sa Gradskog mosta koji je simbol najstarije banjolučke manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koju organizira Turistička organizacija Grada Banja Luka - rekla je Radojević i dodala da postoje podaci da prvi skokovi s gradskog mosta datiraju još iz 1930. godine.

Istaknula je da je jedan od najatraktivnijih sadržaja ovogodišnje manifestacije zip-lajn spust na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta, koji će biti dostupan građanima i turistima tijekom trajanja manifestacije.

Osim sportskih aktivnosti, kao što su nogomet na pijesku i basket za dječake i djevojčice, odbojka na pijesku, ljubitelji igara na Vrbasu mogu posjetiti otvoreni bazen "Akvana“ i okušati se u ronjenju koje organizira Ronilački klub "Delfin“.

Kino na otvorenom uz film "Taksi bluz“ bit će upriličeno na platou tvrđave Kastel, a za one koji vole zaplesati bit će organiziran i "ples pod zvijezdama“ na plaži ispod dvorane Obilićevo.

U završnom dijelu manifestacije predviđene su utrke dajaka u tri kategorije, izbor najljepšeg dajaka i "Kotlićijada“ na plaži Abacija.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizirali članovi Kluba akademičara Banja Luka još davne 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu“.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime "Ljeto na Vrbasu“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije