sjednica

Skupština HNŽ-a prihvatila Nacrt županijskog proračuna u iznosu od 353.374.555,00 KM

Skupština HNŽ-a
Fena
28.12.2023.
u 18:33

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u četvrtak prihvatila je Nacrt proračuna HNŽ-a za 2024. godinu u iznosu od 353.374.555,00 maraka.

Također, usvojeni su Nacrt zakona o izvršenju Proračuna za 2024. godinu, kao i Odluka o privremenomu financiranju javnih potreba HNŽ-a za prvo tromjesečje 2024. godine.

Uoči sjednice županijske skupštine ministar financija u Vladi HNŽ-a Adil Šuta kazao je novinarima kako će ušteda sigurno biti.

- Za plaće i naknade imamo 21 milijun KM više, nova su prava i u osnovnom i u srednjem obrazovanju, a od 1. siječnja imamo novih 150 policajaca i mlađih inspektora. Rezat ćemo na onim troškovima za koje smatramo da nisu neophodni, a ulagat ćemo u razvoj, infrastrukturu i poštovanje kolektivnih ugovora – kazao je Šuta.

- Ono što je naš plan, nakon transfera iz Federacije, je uraditi rebalans, a onda ukalkulirati sve one stavke koje smo planirali, u smislu proširenja prava i drugih sredstava koja su potrebna za uravnoteženje proračuna i dolaska na razinu rebalansa – rekla je predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?