VELIKA PROMJENA

Smijenjen šef Audija

01.07.2023.
u 16:56

Uloga novog izvršnog direktora Audija bit će osigurati da Audi postane nezavisna marka s 'poduzetničkom autonomijom', čak i ako služi široj VW grupi", rekao je Peter Mosch, drugi čovjek u tvrtki i čelnik radničkog vijeća.

Glavni izvršni direktor Audija, Markus Duesmann, smijenjen je sa svoje pozicije, a od 1. rujna 2023 zamijenit će ga dosadašnji šef proizvoda i strategije Volkswagen grupe, Gernot Döllner. Ovaj potez je još jedna velika promjena koju je napravio novi glavni izvršni direktor VW grupe, Oliver Blume. Duesmann je "donio viziju u planiranje i donošenje ključnih strateških odluka, uključujući, prije svega, strategiju elektrifikacije", rekao je Manfred Döss, predsjednik Audijevog nadzornog odbora. "U ovom trenutku Gernot Döllner je prava osoba za daljnje jačanje proizvodne strategije tvrtke i njezine pozicije na ključnim tržištima." Duesmann je preuzeo mjesto glavnog izvršnog direktora u Audiju 2019. i proveo tvrtku kroz krizu izazvanu pandemijom COVID-a i ruskom invazijom na Ukrajinu. Međutim, Reuters izvještava da su najviši rukovoditelji VW Grupe bili "frustrirani Audijevom nesposobnošću da drži korak u elektrifikaciji sa svojim njemačkim konkurentima, BMW-om i Mercedes-Benzom. Osim toga, Audijeva prodaja u Kini nije ispunila očekivanja, što dodatno povećava njihovu zabrinutost, prenosi portal Auto Start. Čovjek koji ga zamjenjuje Gernot Döllner se pridružio Volkswagenu 1993. godine. Od tada, Döllner se uspinjao u hijerarhiji grupe, obavljajući brojne uloge u Porscheu, gdje je novi šef VW grupe i dalje izvršni direktor. U Stuttgartu je Döllner vodio odjel Panamere, a od 2021. bio je zadužen za nadzor proizvoda i strategije cijele Volkswagen grupe. "Počašćen sam i uzbuđen što preuzimam ovu novu ulogu", rekao je Döllner. "Audi je fantastična tvrtka s bogatom poviješću. Veselim se oblikovanju budućnosti tvrtke zajedno s cijelim timom u Audiju." Uloga novog izvršnog direktora Audija bit će osigurati da Audi postane nezavisna marka s 'poduzetničkom autonomijom', čak i ako služi široj VW grupi", rekao je Peter Mosch, drugi čovjek u tvrtki i čelnik radničkog vijeća. Posljednja promjena na najvišim položajima VW grupe koju je izvršio Blume uslijedilo je nakon otpuštanja gotovo cijelog izvršnog odbora u Cariadu, novoosnovanom (i slabije uspješnom) softverskom odjelu tvrtke. Döllner će imati dosta posla pred sobom, do 2025. bi na tržišta diljem svijeta trebalo stići dvadesetak novih modela audija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije