Martinović, Krasić i Soldo umjesto Faletara, Cvitanovića i Petrića

Smijenjeni ministri HDZ-a 1990. u Vladi i Skupštini HNŽ-a

'vlada_hnz'
Foto: ''
14.06.2014.
u 09:55

Odluka o smjenama donesena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine

Skupština HNŽ-a jučer je većinom glasova smijenila dva ministra iz reda HDZ-a 1990. Marinko Petrić i Ilija Cvitanović od jučer više nisu ministri za pitanja branitelja, odnosno, prometa i veza. Osim spomenute dvojice, s mjesta dopredsjednika Skupštine HNŽ-a smijenjen je Luka Faletar, dok je na njegovo mjesto imenovan predsjednik Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a Tomislav Martinović. Na ovaj način je završena rekonstrukcija Vlade HNŽ-a, a u vladajučoj većini više nije stranka koju vodi Martin Raguž.

Stav HDZ-a BiH

- Nakon svih poteza koje je zadnjih tjedana povuklo rukovodstvo HDZ-a 1990. i višemjesečnog odbijanja zajedničkog izlaska na izbore na listama Hrvatskog narodnog sabora, smjena kadrova ove stranke je bio logičan potez. Više nije bilo razloga da HDZ BiH održava koaliciju s HDZ-om 1990. u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a volju hrvatskih stranaka su ispoštovali i većina bošnjačkih zastupnika. Na ovaj način je izvršena rekonstrukcija Vlade HNŽ-a koja je dugo bila najavljivana - rekli su za Večernji list hrvatski zastupnici nakon obavljenih smjena. Treba reći kako su smjene kadrova HDZ-a 1990. podržali SDA, SBB i Stranka za BiH. Na istoj sjednici su obavljena i imenovanja novih ministara u Vladi HNŽ-a. Na mjesto ministra prometa i veza je imenovan Stjepan Krasić. On je u ranijim sastavima Vlade HNŽ-a već obavljao ovu dužnost, a iz HDZ-a BiH su poručili kako se radi o stručnjaku koji je upoznat s procesima u spomenutom ministarstvu, te mu neće biti potrebno dugo vremena kako bi nastavio započete procese u resoru, ali i započeo nove. Novi ministar branitelja Hercegovačko-neretvanske županije je Oliver Soldo. Radi se o dugogodišnjem članu HDZ-a BiH koji je uvelike upoznat s problematikom branitelja na prostoru HNŽ-a, te od kojeg se očekuje kvalitetan rad u ostatku mandata.

Ostatak teksta čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?