Čović s Reichel i Mcilwham

Snažna potpora provedbi reformi neophodnih za nastavak europskog puta BiH

covic
07.06.2016.
u 13:22

Čović je istaknuo kako odluku Vijeća EU o zahtjevu za članstvo BiH očekuje u srpnju ove godine, te nakon toga i Upitnik Europskog povjerenstva

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s Ernstom Reichelom, političkim ravnateljem za Zapadni Balkan, Tursku i zemlje EFTA-e pri Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke, i Fionom Mcilwham, voditeljicom Odjela za Zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva. 

Na sastanku se razgovaralo o narednim koracima koje Bosna i Hercegovina treba poduzeti na europskom putu. Hrvatski član Predsjedništva BiH istaknuo je kako odluku Vijeća EU o zahtjevu za članstvo BiH očekuje u srpnju ove godine, te nakon toga i Upitnik Europskog povjerenstva. 

Također je izvijestio sugovornike da su u tijeku završne aktivnosti u svezi usuglašavanja sustava koordinacije i adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te izrazio uvjerenje kako će oba pitanja biti finalizirana u narednih nekoliko dana.

Ernst Reichel, politički ravnatelj za Zapadni Balkan, Tursku i zemlje EFTA-e pri Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke, i Fiona Mcilwham, voditeljica Odjela za Zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, naglasili su značaj rješavanja preostalih pitanja, te potvrdili snažnu potporu daljnjoj provedbi svih reformi neophodnih za nastavak europskog puta BiH.

Sastanku su također nazočili veleposlanik SR Njemačke u BiH, Nj.E. Christian Hellbach, i Matthew Lawson, otpravnik poslova Veleposlanstva Velike Britanije u BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije