Mama i djeca dobro

Splitski liječnik o blizankama rođenim različitih godina: 'Ovako nešto u karijeri nisam imao'

01.01.2024.
u 11:52

To je porođaj koji će zasigurno ostati u analima kada se budu pisale kronologije i monografije, sigurno će i ovo biti navedeno

Župan Blaženko Boban posjetio je u ponedjeljak ujutro splitsko rodilište gdje je ravnatelju KBC-a Split Juliju Meštroviću i šefu ginekologije Damiru Roji uručio darove za mamu i bebe blizanke, prve rođene u Hrvatskoj ove godine, jedna prije, a druga poslije ponoći. Pročelnik zavoda za perinatologiju prof. dr. Damir Roje rekao je kako nikad ovakav slučaj nije imao u svojoj karijeri. -Bilo je blizanaca koji su rođeni jedan prije, drugi poslije ponoći, ali baš 31. prosinca ne. To je porođaj koji će zasigurno ostati u analima kada se budu pisale kronologije i monografije, sigurno će i ovo biti navedeno – naglasio je Roje.

Rekao je kako je riječ o prvoj djeci sretnoga para i potvrdio je kako su mama i djeca dobro. Citirao je Gibonnijevu pjesmu o dvije sestre blizanke rođene u ponoć, jedna malo prije, druga kasnije. -To će biti jedna simpatična situacija u toj sretnoj obitelji gdje će se rođendan jedne kćeri slaviti na Staru, a druge na Novu godinu. Priroda bilježi svakakve situacije pa tako i ovu. Veselimo se svemu neobičnom, ako je naravno, dobro i veselo – rekao je Roje.

Iznio je podatak kako je prošle godine u splitskom rodilištu zabilježen 3901 porod i rođeno je 4007 djece. To je, mislim, jedino rodilište u RH koji ima više od 4000 novorođenčadi. Ako uspoređujemo 2023. s prethodnom godinom, u 2023. bilo je nešto porođaja manje oko 2% u odnosu na ukupan broj porođaja, što je u razini statističke greške. Mi taj stabilni broj porođaja imamo već 15-ak godina – naglasio je Roje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije