DOZNAJEMO

HNŽ konačno dobiva Vladu: Sporazum o koaliciji potpisali HDZ BiH, SDA i SDP

Skupština HNŽ
08.11.2023.
u 22:30

Sudeći prema večeras postignutom sporazumu HDZ BiH s 11 ruku, SDA koja ima sedam i SDP koja ima tri zastupnika, Vladu HNŽ sutra će izabrati s 21 glasom

Višemjesečni pregovori političkih stranaka oko formiranja nove Vlade u Hercegovačko-neretvanskoj županiji konačno su završeni, potvrdilo nam je jedan od članova pregovaračkog tima.

Sporazum o formiranju nove Vlade koja bi trebala biti potvrđena na sjednici Skupštine ove županije koja je zakazana za sutra u 13 sati, večeras su u Mostaru potpisali predstavnici HDZ BiH, SDA i SDP-a.

Ove tri stranke činit će parlamentarnu većinu i imaju dovoljno ruku za potvrdu nove Vlade HNŽ-a koja se kao i Srednjobosanskoj županiji bira dvotrećinskom većinom, s 20 od 30 ruku u Skupštini.

HDZ BiH s 11 zastupnika nezaobilazna je u formiranju nove Vlade, te se sve ovo vrijeme tražio partner i nedostajućih devet ruku među ostalim uglavnom bošnjačkim stranakama.

Sudeći prema večeras postignutom sporazumu HDZ BiH s 11 ruku, SDA koja ima sedam i SDP koja ima tri zastupnika, Vladu HNŽ sutra će izabrati s 21 glasom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije