teška nesreća

Srušio se zrakoplov iz Srbije na Ozrenu, poginuo pilot Nikola Aćimović

cesna
Foto: VL FOTO
1/2
24.09.2015.
u 14:44

Letjelica poduzeća "STS avijacija" iz Zemuna srušila se danas oko 13 časova na planini Ozren, kod Doboja, a prema informacijama, jedna od tri osobe koje su se u njemu nalazile je smrtno stradala, dok su ostale dvije povrijeđene.Smrtno je stradao pilot zrakoplova Cesnna 421 Nikola Aćimović iz Beograda, doznaje Večernji list.

Zrakoplov je pronađen na koti Oštrevica, a locirao ga je helikopter Oružanih snaga BiH nakon tri sata potrage. Zrakoplov je oko 13.10 krenuo iz baze u Mahovljanima, kod Banjaluke.

Kako "Nezavisne" saznaju, u blizini mjesta pada pronađena su dva člana posade, od kojih je jedan bio teško ozlijeđen, a drugi manje, ali dezorijentiran, dok tijelo trećeg nije pronađeno.

Aleksandar Lalović, stručni suradnik za odnose s javnošću Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, kazao je kako će Slavko Matanović, resorni ministar, formirati Povjerenstvo koja će provesti istragu o padu letjelice.

"U ovom trenutku nema informacija šta je eventualni uzrok pada zrakoplova na području Ozrena", rekao je Lalović.

Veliki problem u potrazi za zrakoplovom predstavljali su gusta magla i nepristupačan teren, koji nije naseljen pa nije bilo ni očevidaca. Zrakoplov je postavljao mamce za lisice, doznaje se.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije