CIJENE NA VISOKIM RAZINAMA

Stručnjakinja za nekretnine savjetuje: Treba li sada kupiti stan ili pričekati?

stan, nekretnina
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.06.2023.
u 07:13

"Sigurno će doći do nekakvog raslojavanja u cijenama između starogradnje i novogradnje", istaknula je Vedrana Likan

Cijene nekretnina u većem dijelu Europske unije počele su padati, a u Hrvatskoj su još uvijek na vrlo visokim razinama. Ipak, da se od početka godine primjećuje određena korekcija, ustvrdila je stručnjakinja za nekretnine Vedrana Likan

"Starogradnja ulazi u svoj realniji segment cijene, dok novogradnja i dalje bilježi visoke cijene s obzirom na razinu raspoloživog dohotka. Ono čemu danas svjedočimo je itekako da bi se iznivelirala ponuda i potražnja, trebamo nove stanove, još novogradnje i u najavi zaista jest dolazak novih kvadrata", rekla je Likan za RTL Danas te dodala kako je jedno vrijeme starogradnja bila na istoj razini cijena kao i novogradnja.

"Građani sigurno čekaju bolje dane i pritisak recesije koja se nije dogodila i naravno, informacije koje imamo na tržištu o daljnjem rastu kamatnih stopa sigurno su poruka za same kupce da na neki način pričekaju i prate tržište na koji način će se ono korigirati", kazala je te istaknula kako će na tržište sljedećih nekoliko godina doći novi investitori u stambeni prostor.

"Sigurno će doći do nekakvog raslojavanja u cijenama između starogradnje i novogradnje. Uvijek je pitanje motivacije - zašto kupujemo stan, zbog investicije, egzistencijalnog pitanja i slično. Rekla bih ajmo pričekati možda kraj ove godine gdje smo u realitetu u odnosu na Europu koliko će doći do ublažavanja tog rasta, korekcije i stvaranja razlike između cijene starih kvadrata i novih kvadrata", savjetuje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?