Simulacija sudnice

Studenti prava demonstrirali usvojena znanja i vještine

27.03.2017.
u 09:00

Regionalni prvaci natjecanja u simulaciji sudnice, studenti prava Sveučilišta “Vitez”, koji su titulu pobjednika ponijeli na prošlogodišnjem natjecanju u Travniku, inače sjedištu spomenute visokoškolske ustanove, ovih su dana ponovno, simulacijom sudnice, praktično pokazali stečena znanja. Povod im je ovaj put bilo obilježavanje Dana općine Travnik, a u program obilježavanja uklopio se i nastavak projekta “Pravna klinika”.

“Simulacija sudnice je druga faza u realizaciji Pravne klinike Fakulteta pravnih znanosti, gdje se studenti predstavljaju predmetima iz prakse. Ovaj put simulirali su uloge u predmetu zlouporaba položaja i ovlasti”, objasnio je viši asistent mr. Adnan Pirić, mentor i glavni organizator održavanja spomenute simulacije. Vodeći se činjenicom da je dobar pravnik onaj koji posjeduje kvalitetna teorijska i praktična znanja, cilj Pravnog fakulteta je osigurati uvjete svojim studentima da takva znanja i steknu. Na ovaj način naši studenti se pripremaju za državna natjecanja u simulaciji suđenja, a zatim i Moot Court natjecanja na regionalnoj razini. Simulacija suđenja tako je prilika za stjecanja novih znanja, razvijanje i usavršavanje retoričkih vještina kod studenata i iznad svega, jedno korisno iskustvo stjecanja uvida u vođenje postupka pred sudovima i ovakvim oblikom edukacije studenti se osposobljavaju za buduće pravničke profesije. Uz to, ona učenicima omogućava bolje razumijevanje pravosudnoga sustava - od pravila za izvođenje dokaza do ponašanja u sudnici. Uz studente Fakulteta pravnih znanosti Sveučilišta “Vitez”, simulaciji sudnice u amfiteatru Sveučilišta u Travniku nazočili su i srednjoškolci iz Travnika i Novog Travnika sa svojim profesorima. Ovaj je događaj tek jedan u nizu kojim se Sveučilište “Vitez” pridružuje obilježavanju svih značajnijih događaja u Travniku, ali i onih koji imaju međunarodni predznak. Tako su prigodnim predavanjem ovih dana obilježili i Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije