izbjegavajte to

Sušiš mokru obuću na radijatoru? Evo zašto to baš i nije dobra ideja

shutterstock
02.12.2021.
u 09:09

Bilo nakon duge šetnje parkom ili na povratku s posla, naše se cipele u jesen i zimi prilično brzo smoče. Kako bi ih što brže posušili i kako bi ih sutradan mogli ponovno obuti, mnogi jednostavno stave zimske čizme preko noći na radijator, ispod radijatora ili ih čak posuše fenom. Ali, to nikako nije dobro za materijal obuće. Koža je posebno osjetljiva i može se čak slomiti ili potrgati kao rezultat, piše miss7.24sata.hr

Sušenje mokrih cipela: priprema prije nošenja

Kako bi izbjegla preveliku vlagu u cipelama, odmah nakon kupovine ih zaštiti od oštećenja vodom impregnacijskim sprejom. Po kišnom vremenu ovu zaštitu bi trebala obnoviti prije svake treće uporabe cipela. Ipak, tvoje cipele zbog toga ne mogu ostati potpuno suhe. 

Kako istovremeno najbolje i nježno ukloniti vlagu 

S ovim jednostavnim trikom ćeš brzo posušiti mokre cipele ili čizme. Najbolje je sušiti cipele na sobnoj temperaturi tako što ćeš u svaku staviti puno novinskog papira. Taj će papir upiti vlagu te ubrzati sušenje. Preporučuje se često mijenjati papir. Ako je moguće, izvadi uloške iz cipela, jer su ulošci najčešće najviše mokri pa usporavaju sušenje. 

Za kožne cipele postoji još jedan trik. Jednostavno ih objesi na uže za rublje kako bi se posušile na svježem zraku. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije