prilog Alternative mlijeku

Danas na dar svim čitateljima poseban prilog: Donosimo recept za najukusniji veganski sir i brzu ljetnu pizzu!

10.07.2022.
u 18:11

U posebnom prilogu Alternative mlijeku pronađite ukusne i zdrave alternative kravljem mlijeku!

Posebni prilog Alternative mlijeku pronađite na kioscima uz Večernji list u ponedjeljak 11. srpnja. 

U posebnom prilogu Alternative mlijeku pronađite ukusne i zdrave alternative kravljem mlijeku! 

Saznajte koji je biljni napitak najbolji u pripremi kave, pripremite krafne, kremšnite, palačinke i mnoge druge recepte u vege varijatni. Sojino, bademovo, kokosovo, rižino ili zobeno mlijeko? 

Pronađite savršeni napitak za vas! 

Donosimo i recept za najukusniji veganski sir i brzu ljetnu pizzu: 

Ljetna vege pizza savršen je izbor za vruće dane - brzo, lagano i ukusno! Donosimo recept koji će vas oduševiti. 

TIJESTO Pripremljeno vegansko tijesto za pizzu – bez mlijeka, jaja ili maslaca koji se ponekad koriste u tijestu za pizzu.

UMAK OD RAJČICE 
Sastojci koje i inače koristite u umaku od rajčice: passata, bosiljak, origano… 

NADJEV 
Ovdje možete eksperimentirati. Razni sastojci koji se mogu staviti na vegansku pizzu su: veganski sir, veganska kobasica, tofu, tikvice, karamelizirani luk, narezana rajčica, gljive i razno drugo povrće. Isprobajte razne kombinacije. Ako se radi pizza bez veganskog sira, važno je pripaziti da se doda masnoća, npr. maslinovo ulje. Na izvaljano tijesto za pizzu stavite pripremljeni umak od rajčice i na njega stavite ostale sastojke za nadjev prema želji. Ispecite kao i svaku drugu pizzu. 

Zamjena za sir  

Sastojci:  
1 šalica sirovih indijskih oraščića namočenih najmanje dva sata, ocijeđenih i ispranih 
2 žlice delikatesnog kvasca (može i bez, ali daju izvrstan „sirasti” okus) 
2 žlice svježe iscijeđenog limunova soka 
1/4 žličice češnjaka u prahu ili 1 protisnuti češanj češnjaka 
1/2 žličice soli 1/4 žličice mljevenog crnog papra 
1/4 šalice vode ili više, prema potrebi 

Priprema zamjene na sir: 

Navedene sastojke stavite u blender/multipraktik. Uključite i pustite da stroj odradi svoje sve dok smjesa ne postane glatka i gusta, a prema potrebi, dodajte još jednu žlicu vode. 

Konzistencija bi trebala biti poput one humusa. Ako želite, dodajte svježe začinsko bilje ili druge začine. Ovakvu zamjenu za sir možete čuvati do šest dana u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 
Ako želite posluživati vegansku pizzu bez sira, možete ju obogatiti umakom od češnjaka i ulja (na tri žlice maslinova ulja koristite jedan režanj češnjaka). 

U talijanskim pizzerijama ovaj umak standardni je dodatak koji besplatno nude u restoranima uz umak od rajčice i origano. Možete ga poslužiti kao dodatak na već ispečenoj pizzi, ali i prije pečenja posuti njime tijesto i povrće, za jači okus.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?