nikola tesla

Sveučilište u Mostaru dobilo Informacijsko-tehnološki-inovacijski centar

fakultet
18.12.2015.
u 15:53

U prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u petak je otvoren Informacijsko-tehnološki-inovacijski centar (ITIC) Nikola Tesla.

Radi se o suvremeno opremljenom kabinetu za vježbe iz robotike, fizike i informatike.

- Ovaj centar jako je bitan za naš fakultet, posebice za studijske grupe fizika, informatika, tehnika. Studenti će uistinu imati priliku živjeti budućnost na našem fakultetu. Oni će sada svoja teorijska znanja, koja su neupitna, imati priliku povezati s praksom i primijeniti ih u društvenoj sredini, tamo gdje budu živjeli i radili - istaknuo je dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Mario Vasilj.

Po njegovim riječima, bez pomoći Republike Hrvatske, odnosno Ureda za Hrvate izvan RH, ovaj projekt ne bi mogao biti realiziran.

Fakultet je u opremanje prostora uložio oko 25 000 maraka, dok je Republika Hrvatska za nabavku najsuvremenije opreme osigurala 300 000 kuna (oko 75 000 maraka).

- U današnje vrijeme prosječnost ne prolazi. Prolazi izvrsnost i samo izvrsnost treba poticati. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti, jer oni koji puno pričaju o prošlosti i puno se okreću iza sebe, u sadašnjosti nemaju što raditi i ne mogu se nadati boljoj budućnosti - istaknuo je dekan Vasilj.

Prije svečanosti otvaranja Informacijsko-tehnološkog-inovacijskog centra, održana je svečana sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća na kojoj je imenovano povjerenstvo koje će ispitati opravdanost otvaranja smjera prometa i logistike u okviru Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Po najavama dekana Vasilja, ako se pokaže opravdanost njegovog otvaranja, već sljedeće jeseni mogla bi biti upisana prva generacija studenata tog studija.

Sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća nazočili su i predstavnici institucija, županije i grada, kojima su uručene zahvalnice za suradnju s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije