Podrhtavanje tla

Tako je zatreslo da su ljudi mislili da je bačena bomba

29.08.2013., Zagreb - Zagreb i okolicu u nekoliko dana pogodilo je sest manjih potresa s epicentrom oko mjesta Jablanovec i Gornja Bistra. Seizmolozi predvidjaju da bi u skoroj buducnosti Zagreb mogao pogoditi potres od 6,5 stupnjeva po Richteru sto je ne
17.09.2015.
u 06:15

Tresli su se zidovi i podovi, prozori su podrhtavali, a u tri sekunde, koliko je trajao potres, sakriti na sigurno uspjeli su se tek kućni ljubimci.

- Nismo ni shvatili što se događa. Čuli smo nešto poput detonacije i mislili smo da je posrijedi bomba - priča 21-godišnji konobar Karlo Kolarec, koji se u trenutku potresa jačine 2.9 po Richteru našao u kafiću u kojem radi. Točno u 20 sati i 41 minutu na dubini od dva kilometra, oko pet kilometara zapadno od Zagreba i sedam kilometara jugoistočno od Jablanovca dogodio se potres, koji se osjetio na širem području grada. Strah - prvo je što je osjetila većina Zagrepčana koje smo pola sata nakon potresa sreli u blizini Autobusnog kolodvora.

- U tom trenutku pomislila sam - što ako uslijedi još jači potres, na koji način osigurati sebe i druge - priča sutkinja Ljiljana Maletić, koja je za potresa bila u sudnici. U limenoj kućici kioska tresla se i Nada Perković.

- Mislila sam da se autobus zabio u neki od perona - priča Perković, te dodaje da je odmah nakon toga zvala kćer kako bi provjerila je li u njenom susjedstvu bilo kakvih posljedica. Ni minutu nakon što je potres prestao, društvene mreže preplavili su komentari s dojmovima iz svih dijelova grada. Trudnice koje borave u Petrovoj izletjele su na ulicu, pisali su na Facebooku, iako u KB Sestre milosrdnice, a niti na Svetom duhu nisu osjetili potres. Ipak, iz HEP-a su potvrdili kako je na šest lokacija diljem grada nestalo struje, dok su zagrebački vatrogasci, kako kažu, primili mnogo poziva, ali uglavnom građana koji su upravo njih pitali znaju li što se dogodilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije