sastanak

Premijeri s Palmerom: Financijskom podrškom međunarodnih organizacija sanirati posljedice pandemije

09.09.2020.
u 17:00

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu, zajedno s premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem, sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a Matthewom Palmerom.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim ekonomskim temama, u  kontekstu saniranja negativnih posljedica izazvanih Covidom - 19.

Tegeltija je ovom prilikom upoznao Palmera s aktivnostima koje Vijeće ministara, u skladu sa svojim nadležnostima i u suradnji sa vladama Republike Srpske i Federacije BiH, poduzima kako bi se očuvalo zdravlje građana i pokrenula gospodarska aktivnost.

Tijekom razgovora, Tegeltija je ukazao na blagovremeno i adekvatno reagiranje institucija u BiH kada su u pitanju spašavanje života i očuvanje zdravlja građana, naglasivši kako je u narednom razdoblju neophodno postojeće instrumente financijske podrške i inicijative usmjeriti za sanaciju zdravstvenog sektora, te pokretanje gospodarskih aktivnosti i vraćanje radnih mjesta.

Tegeltija je istaknuo potrebu financijske podrške međunarodnih financijskih organizacija kako bi se sanirale socijalne i ekonomske posljedice pandemije koronavirusa i pokrenuo investicijski ciklus.

Sugovornici su tijekom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktaelnim političkim i ekonomskim temama u BiH, regiji i svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije