isprobajte

Torta s bademima: Omiljena i preukusna bez imalo brašna

coolinarika
28.01.2022.
u 19:56

Recept za ovu tortu će vam sigurno svi tražiti, a vi ćete uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci

Potrebno je za kremu:

7 žumanjaca
270 ml pavlake za kuhanje
150 g šećera
1 Vanilin šećer 
200 g mekog maslaca

Za koru je potrebno:

7 bjelanjaca
malo soli
150 g šećera
270 g mljevenih badema

Za preko:
50 g badem listova

Priprema

1. Prvo skuhati kremu koja se mora ohladiti. Žumanjca žliom ulupati toliko da se sjedine. Pavlaku sa šećerom i vanilinim staviti da se kuha pa kad se počne zagrijavati dodati žumanjca i cijelo vrijeme miješati, kuhati oko 5 minuta dok ne počne zgušnjavati se. Sklonitib s vatre i pokriti folijom, ostaviti da se ohladi, piše Coolinarika

2. Dok se krema hladi pripremiti koru i kalup 24 cm obložen s papirom za pečenje. Bjelanjaca s malo soli izraditi u čvrst snijeg uz dodavanje šećera dok se sav šećer ne istopi i ne dobijete čvrstu smjesu. Isključiti mikser pa dodati lješnjake i kašikom pažljivo promješati. Peći 2 kore na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Pustiti da se ohlade.

3. Maaslac umutiti u kremastu smjesu pa dodavati ohladjenu kremu po kašiku i cijelo vrijeme mutiti. Dodati banana aromu po ukusu ili vanila aromu. Premazati pola kreme preko prve kore preko koje možete po želji premazati isto 2 kasike marmelade, pokriti drugu koru i cjelu premazati s kremom. Ukrasiti po želji sa badem listovima i šećernim perlama. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije