Marko Džoić

Transparentniji rad Studentskog zbora naš je cilj

26.01.2017.
u 09:00

Zalaganje za povoljnije cijene studiranja, smanjivanje naknada Studentskog zbora, pronalazak sponzora..., samo su dio planova Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. O ovim i brojnim drugim temama razgovarali smo s Markom Džoićem, novoizabranim predsjednikom ovog najvišeg predstavničkoga tijela studenata.

Izabrani ste za novog predsjednika Studentskog zbora. Što za vas znači nova pozicija?

- Budući da sam prije predstavljao Studentski zbor Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, u tom razdoblju u komunikaciji sa studentima uvidio sam kako velika većina studenata ima negativan stav prema ovom tijelu, a posebno zbog nepostojanja transparentnosti i javnosti u njegovu radu. Zbog tih nepravilnosti, kojima sam i sam bio nezadovoljan, te zbog želje da Studentski zbor bude kvalitetniji, bolji i transparentniji, odlučio sam se kandidirati za predsjednika Studentskog zbora, a najveći motiv bila je želja za velikom promjenom i potpunim zaokretom u radu tog tijela. Za mene osobno, nova “pozicija” ne znači puno kao takva, ali znači mi činjenica što mogu pokušati na nešto utjecati i nešto promijeniti.

Koji su vaši prioritetni planovi i ciljevi?

- Prioritetni planovi i ciljevi su vratiti Studentski zbor onima kojima i pripada, vratiti ga studentima. Nažalost, u proteklih nekoliko godina studenti su izgubili povjerenje u najviše predstavničko tijelo studenata, a vraćanje njihova povjerenja naš je prioritetni cilj. Jedan od ciljeva je i dopustiti studentima potpuni uvid u proračun, a prvi korak bila je jučerašnja tribina “Gdje će ići mojih 10 KM?” na kojoj su svi studenti dobili priliku dati prijedlog u što se treba ili ne treba utrošiti novac koji su uplatili.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?