PRONAŠAO NAČIN

Trebalo mi je 18 mjeseci da 'skinem' recept za piletinu iz KFC-a, ali uspio sam

08.04.2020.
u 20:08

Zbog pandemije koronavirusa zatvoreni su svi objekti koji nisu nužni za život, a ljudi su počeli shvaćati da su neke stvari uzimali zdravo za gotovo. Društvenim mrežama stalno se dijele recepti za raznu hranu i slastice, a i restorani brze hrane počeli su dijeliti recepte za svoja najpoznatija jela, poput McDonald'sa i Burger Kinga. Jedan muškarac proveo je osamnaest mjeseci usavršavajući svoj recept za piletinu kao iz KFC-a i sada tvrdi da je uspio, prenosi Daily Mail.

Dan Fell na svom Twitter profilu podijelio je svoj recept za piletinu koja, kako sam kaže, ima isti okus kao pržena piletina iz KFC-a. Podijelio je kako mješavina jedanaest začina i bilja daje savršen okus piletini, a njegova objava brzo je postala viralna i ostavila ljude oduševljenima njegovim napornim radom i trudom.

Sastojci koji su potrebni za ovu piletinu su pet šalica običnog brašna, četiri žlice mljevene paprike, dvije žlice bijelog papra, dvije žlice češnjaka u prahu, jedna žlica mljevenog đumbira, jedna žlica senfa u prahu, jedna žlica celerove soli, jedna žlica crnog papra, pola žlice origana, pola žlice timijana i jedna trećina žlice morske soli.

Prvo što trebate napraviti je pomiješati brašno s biljem i začinima te zatim tom smjesom začinite piletinu koja je sobne temperature. Napravite smjesu od bjelanjaka i mlijeka te u nju namočite piletinu, a zatim je ponovno začinite u suhoj smjesi. Takvu piletinu pržite u vrućem ulju na temperaturi od 160 do 165 stupnjeva Celzijusa pet do šest minuta te zatim je stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva Celzijusa na devedeset sekundi. 

Njegov recept oduševio je korisnike društvenih mreža i u vrlo kratkom roku prikupio nekoliko tisuća lajkova i komentara. “Moderni heroj”, glasio je jedan komentar. “Heroj za kojeg nismo znali da ga trebamo”, komentirala je jedna korisnica. “Vau, savršeno. Treba mi ova piletina dok sam u izolaciji”, složila se jedna korisnica. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije