ljetno vrijeme

Trgovine, suvenirnice, kao i butici, u Međugorju mogu raditi do 23 sata

21.06.2018.
u 13:30

Na nedavnoj sjednici Općinsko vijeće Čitluka donijelo je odluku o radnom vremenu trgovačkih i obrtničkih radnji tijekom ljetnih mjeseci, kao i ugostiteljskih objekata na području općine Čitluk.

Inače, radno vrijeme trgovačkih i obrtničkih radnji je do 21 sat tijekom zime, dok se ono u vrijeme ljeta produljuje za sat vremena. Trgovine za promet duhanskih proizvoda, novina te suvenirnice i trgovine tekstilom i obućom samo na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići, kao i obrtničke radnje, mogu raditi do 23 sata tijekom ljetnog računanja vremena.

Ali vlasnici imaju pravo propisati i manje radno vrijeme nego što je dopušteno. Kada je pak riječ o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, barovi i restorani mogu raditi do 24 sata, a tijekom vikenda smiju produljiti radno vrijeme za još jedan sat. Barovi koji ispunjavaju propisane noćne uvjete rada imaju pravo raditi do 4 ujutro.

Nakon završetka propisanog radnog vremena svi ugostitelji su dužni ugasiti glazbu, a gosti su dužni napustiti objekt najkasnije u roku pola sata. Ako ugostitelji ne ispuni uvjete donesene odlukom OV-a Čitluk, čekaju ih novčane kazne i do 10.000 KM, dok su kazne za trgovačke i obrtničke radnje do 1200 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije