Slučaj "Pavlović banke"

Tužiteljstvo istražuje Dodika i kupovinu vile u Beogradu

milorad dodik
16.12.2015.
u 08:32

Iz Tužiteljstva BiH nisu željeli potvrditi niti demantirati provođenje istrage

Tužiteljstvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv Milorada Dodika zbog sumnje u nezakonitosti u vezi s kupovinom vile u Beogradu, potvrđeno je za N1. Kako je potvrđeno iz više izvora, naredba o provođenju istrage je donesena nakon izjave u Tužiteljstvu BiH Slobodana Pavlovića, vlasnika "Pavlović banke" preko koje je Milorad Dodik 2007. godine prebacio 750.000 eura na račun Komercijalne banke u Beogradu koja je bila vlasnik vile na Dedinju.

Ispostavit će se da je Dodik kredit za kupovinu vile u Beogradu podigao tek godinu dana kasnije. Iz Tužiteljstva BiH nisu željeli potvrditi niti demantirati provođenje istrage.

"Tužiteljstvo BiH ne može davati nikakav komentar na navedeni upit", kazao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

Sredinom prošlog mjeseca SDS je podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i organizirane grupe, zbog više krivičnih djela kojima je "Pavlović banka" Dodiku platila kupovinu vile u Beogradu, objavljeno je na web stranici SDS-a.

Spomenuta grupa, kako se navodi u prijavi, sumnjiči se za zlouporabe službenog položaja i ovlasti, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja krivičnih djela i organiziranog kriminala.

Sumnja se, navodi se u prijavi, da su te osobe Miloradu Dodiku 2008., u vrijeme kada je bio premijer RS, omogućili da primi 1.468.373 KM po osnovu navodnog kredita, kao i da su za račun Dodika taj kredit otplaćivali u zamjenu za određene protuusluge.

SDS u krivičnoj prijavi navodi da je Dodik svojim novcem platio kuću u Beogradu, a da je samo fiktivno uzeo kredit od "Pavlović banke", kako bi spriječio pitanja o porijeklu novca.

Ta stranka još je navela kako se iz dokumenata može zaključiti da je banka dva puta dala jedan te isti kredit Dodiku, te kako je za njega otplaćivala kredit.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?