Uspješno počela proizvodnja u Magic Iceu, jedinom bh. pogonu iz kojeg izlaze ledene slastice

Tvornica sladoleda u Domaljevcu radit će u tri smjene i zapošljavati 100 radnika

storyeditor/2024-03-20/yimor02_nak_bih_200324.jpg
21.03.2024.
u 15:57

Najnaprednija u okruženju i jedina tvornica sladoleda u BiH - Magic Ice u Domaljevcu sa sofisticiranom i inovativnom opremom te ulaganjem većim od čak 20 milijuna KM iznikla je pod krovom ugledne i jedne od najuspješnijih tvrtki u BiH Yimor. Službeno otvorenje tvrtke planirano je za početak svibnja, no vlasnik tvrtke, samozatajni i unatoč ogromnom poslovnom uspjehu skromni gospodarstvenik Zlatko Oršolić otkrio nam je dio tog megaprojekta koji je iznikao u Domaljevcu, piše Večernji list BiH. Oršolić ističe kako želi sredinu u kojoj živi i njezino okruženje u širim razmjerima učiniti boljima i naprednijima. Profesionalno pristupa poslovanju i uvijek s posebnom dozom poticanja i motiviranja zaposlenika, tako da ni malo ne iznenađuje to što iz drugih tvrtki prelaze u Yimor jer stalno ulažu u obuku, obrazovanje i razvoj zaposlenika, a njih je ukupno 876 u cijeloj BiH, gdje imaju više od 50 maloprodajnih objekata.

35 godina uspješnog rada

Yimor d. o. o. Domaljevac obiteljska je tvrtka, osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovačkih kompanija u BiH. Tvrtka s 35 godina rada dosegnula je značajan gospodarski uspjeh, a uz megaprojekt - tvornicu Magic Ice, ima sve predispozicije prerasti bh. okvire te polako, ali sigurno preuzeti primat u regiji i kao izvozna tvrtka. U tvornici čarobnog sladoleda već je počela probna proizvodnja te omiljene slastice svih generacija, a odjeci su više nego pozitivni.

- Tvornica sladoleda najveći je projekt u povijesti Yimora te je ujedno i prva tvornica sladoleda u BiH Magic Ice - ističe Oršolić.

Zlatko Oršolić slovi kao uspješan gospodarstvenik koji previše ne troši riječi, već djelima mijenja nabolje svoju sredinu, što mu je, kazao nam je, i moto rada. Širi poslovanje, nema granica, ide uvijek dalje, planira višemilijunske projekte i planove pretače u realnost. Ni humana strana Yimora nikada nije upitna jer bez medijske pompe često pomaže, a sponzor je, među ostalima, i posavskim odbojkašima.

- Napravili smo najmoderniju tvornicu s najvišim stupnjem automatizacije u proizvodnji s godišnjim kapacitetom od 13 milijuna litara sladoleda. Tržište BiH u obiteljskom sladoledu je oko 5 milijuna litara, a planiramo i oko 70 posto usmjeriti prema izvozu. Upravljamo procesima s visokim stupnjem automatizacije, što omogućava učinkovitost i kontrolu na najvišoj razini. Uveli smo sve svjetske standarde u prehrambenoj industriji koji jamče najvišu kvalitetu. Naša osnovna filozofija proizvodnje je jednostavna - stvoriti najkvalitetniji proizvod sladoleda po pristupačnim cijenama - kazao je Oršolić i najavio kako će otvorenjem punog kapaciteta tvornica sladoleda Magic Ice raditi u tri smjene i zaposliti oko stotinu radnika.

Zadovoljstvo što u Posavskoj županiji djeluje tako ugledan gospodarstvenik, izrazili su prilikom posjeta predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić sa suradnicima.

- Zadovoljstvo je posjetiti poduzeće Yimor i čestitati obitelji Oršolić, menadžmentu poduzeća i svim njegovim zaposlenicima na velikom poslovnom uspjehu. Drago nam je što je Posavska županija mogla dati svoj mali doprinos potpore ovom velikom projektu i pogonu. Kušali smo također ovaj odličan i kvalitetan proizvod, pa vjerujem da će naći svoje mjesto na policama distributera, odnosno prodajnih lanaca koji podržavaju domaću proizvodnju, ali i izvoznu orijentiranost - izjavio je Topić i dodao kako se u Vladi PŽ-a raduju svakom proizvodnom pogonu, osobito u prehrambenoj industriji.

Sigurnija budućnost

- To je nadogradnja svih naših resursa, a raduje i činjenica novih zapošljavanja s kvalitetnim radnim mjestima koja osiguravaju budućnost ovog prostora. Jasno je da ovakvi megaprojekti doprinose ukupnom poboljšanju standarda Posavske županije - zaključuje Topić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?