prognoza

U Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost i buru

vrijeme
25.01.2017.
u 08:20

U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Drvar -12 stupnjeva, Bjelašnica, Goražde, Ivan-sedlo i Livno -9, 
Sokolac -8, Bihać -7, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla -6, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica i Zenica -5, Prijedor i Zvornik -4, Mostar i Trebinje 3 i Neum 5 stupnjeva.

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokve s maglom ili niskim oblacima. Tijekom dana, ponegdje u sjevernim i planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na trenutke i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.  

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 0 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije