seminar za bračne parove

U Međugorju s izaslanikom pape Franje. Dobar brak, dobar i odgoj

12.11.2018.
u 08:00

U Međugorju je završio 19. međunarodni seminar za bračne parove na kojem je bilo oko 300 sudionika iz 15 zemalja.

Večernja molitva

Došli su iz svih krajeva svijeta, od Ukrajine, Austrije, Mađarske, Belgije, Sjedinjenih Američkih Država, preko Poljske, Slovačke, Italije, Njemačke, Nizozemske, Libanona do Slovenije, Hrvatske i, naravno, Bosne i Hercegovine. Najviše ih je bilo iz Ukrajine, Slovačke, Poljske i Hrvatske. Na seminar, kao pratitelji, stiglo je i devet svećenika koji u svojim zemljama rade na savjetovanju bračnih parova.

Koordinator seminara bio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Nakon što su svi sudionici registrirani, sudjelovali su na večernjem molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj crkvi svetog Jakova apostola. Euharistijsko slavlje je predslavio monsinjor Henryk Hoser, Papin izaslanik, apostolski vizitator za župu Međugorje, uz koncelebraciju međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 71 svećenika. Predavači na seminaru bili su, uz župnika fra Šakotu, i dr. Jozefina Škarica, liječnica i obiteljska savjetnica.

Božja riječ

Dr. Jozefina bila je i ranije na seminaru za bračne parove 2007. i 2014. godine. Tema je bila “Živjeti od Božje riječi - Tada im otvori pamet da razumiju Pisma (Lk 24, 45)”, u Gospinoj školi. Istaknuto je kako je dobar brak jedini preduvjet za dobar odgoj djece. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?