U Posavini održana promocija diplomiranih studenata FPMOZ-a SUM-a

U oraškom Centru studiranja najviše zanimanja za upis na kriminalistiku

storyeditor/2024-02-26/fax02_nak_bih_260224.jpg
27.02.2024.
u 15:12

Osmijeh, radost, pokoja suza i bačene kape u zrak označili su kraj još jednog poglavlja života mladih studenata u Centru studiranja Posavina u Orašju i primanja u akademsku zajednicu koje im je omogućilo Sveučilište u Mostaru, piše Večernji list BiH. Ponosni roditelji i okupljeni prijatelji u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića Orašje slušali su pozorno riječi pohvale za trud njihove djece uložen tijekom studiranja. Novo poglavlje života znači nova očekivanja, ciljeve i nadanja da će znanje moći pretočiti i u praktičan posao kao preduvjet da bi se zadržali u svom kraju, jedinstveni su u zaključku diplomirani studenti prilikom primanja diploma.

Svečano i ponosno

Svečana promocija prvostupnika i magistara struke Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održana je u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Promociji je pristupilo 76 diplomanata: 58 prvostupnika i 18 magistara struke. Na održanoj svečanosti prigodne pozdravne riječi i čestitke uputio je dekan dr. Marin Ćorluka potvrđujući kako su studenti valjano svladali zakonom propisani studij, položili sve ispite, svladali program studija i uspješno svoje školovanje priveli kraju. Prof. dr. sc. Marin Ćorluka, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, diplomantima je zaželio obilje sreće u budućem radu.

- Poštovani i dragi diplomanti, primite moje iskrene čestitke na postignutom uspjehu. Čestitam vam na danu kada ulazite u svijet akademskih građana s diplomama vaših zanimanja i nadam se da će vam ove diplome pomoći ostvariti dio vaših životnih ciljeva. Vjerujte u sebe i radite kako najbolje znate, a mi se ponosimo vama i želimo vam sve najbolje u daljnjem djelovanju - poručio je dekan Ćorluka.

Trećina iz RH

Centar studiranja u Orašju pri Sveučilištu u Mostaru odavno je postao akademsko središte za studente Bosanske i slavonske Posavine, a nerijetko dolaze i iz ostatka Hrvatske, doznajemo od voditelja Studentske službe Sveučilišnog centra Posavina Marijana Maskaljevića. Trenutačno je u Orašju upisano 320 studenata, od kojih je oko trećina iz Hrvatske. Upisani su na Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti sa smjerom Socijalni rad, Pravni fakultet sa smjerovima: Pravo, Kriminalistika i Sigurnosni menadžment. Najviše zanimanja studenti Centra studiranja Posavina pokazuju prema upisu na kriminalistiku, tvrdi Maskaljević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije