Popis stanovništva u BiH

U Osmacima je 85% radno sposobnih stanovnika

Osmacima
21.12.2016.
u 09:00

Osmaci su općina u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine. Općina je formirana od dijelova općine Kalesija koji su pripali Republici Srpskoj nakon Daytonskog sporazuma.

Daytonski sporazum odredio je novo administrativno uređenje Bosne i Hercegovine.

Kao posljedica tog uređenja, 71 km², odnosno 26,1% teritorija, izdvojen je iz općine Kalesija koja je imala 272 km² i pripojen novoformiranoj općini Osmaci. U novoformiranu općinu Osmaci pripojena su sljedeća naselja: Borogovo, Caparde, Gojčin (dio), Hajvazi, Kosovača, Kulina, Kusonje, Mahala, Matkovac, Osmaci (dio), Rakino Brdo, Sajtovići, Šeher, Drvenice, Vilčevići i Zelina (dio).

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, općina Osmac ima 6016 stanovnika, dok podataka iz 1991. godine nema. Muškaraca je 3065, dok je žena 2951.

Nedavno objavljeni službeni podaci pokazuju kako u ovoj općini živi devet Hrvata, 2895 Bošnjaka, dok je Srba 3095. Stanovnika koji su se izjasnili kao ostali je šest, četiri stanovnika su bez odgovora, dok se sedam stanovnika nije izjasnilo po nacionalnoj osnovi.

Kućanstva po broju članova

Popis je obuhvatio i kućanstva kojih je u ovoj općini 1689. Broj kućanstava koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost je 1006. Kućanstava koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost i prodaju proizvode je 159.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije