isprobajte chefov trik

U ovome se krije tajna najboljih jaja na oko koje ćete ikada pojesti

shutterstock
18.07.2021.
u 10:44

Trik koji se mora isprobati!

Oni koji su probali ovako pripremljena jaja kažu da nikada nisu znali da žutanjak može biti takve teksture – savršenstvo taman na granici tekućeg i tvrdog. Chef Michael Gallina je otkrio tajnu, a mi smo sretni da je s vama možemo podijeliti! Stvar je jednostavna: On jaja prije pripreme drži u zamrzivaču.

Ovako izgleda postupak: Stavi karton jaja u zamrzivač na najmanje 48 sati, a onda ih ostavi u hladnjaku preko noći, prije korištenja. Bjelanjak se opisati, ali žutanjak poprimi želatinastu teksturu koju on naziva „maslac od jaja“, piše Ordinacija.hr

ŠTO MORATE ZNATI

Vjerojatno ste prvo pomislili kako bi jaja u zamrzivaču mogla eksplodirati, što nije potpuno netočno, ali chef kaže kako se to njemu nije dogodilo. No može se to isto dogoditi kada jaja stoje u hladnjaku nakon zamrzivača. Ako ste zabrinuti radi ovakvog ishoda, malo kompliciranija opcija je da jaja razbijete i stavite ih u hladnjak u male posudice, mada nećete dobiti isti rezultat, valja isprobati.  

ŠTO SE DOGODILO PRI ISPROBAVANU TRIKA?

Autorica teksta je zamrznula 5 jaja, jedno je završilo s pukotinom i njega nije koristila. Razlika u samoj pripremi je bila jasna – žutanjak je puno gušći i može vam se činiti da je još uvijek zamrznut. Ali ne paničarite – pecite jaja kao i obično, na kraju dodajte malo maslaca radi okusa. Krajnji rezultat je savršeno srednje pečeno jaje, kremasto bez da je tekuće, a čak ga ne morate niti okretati dok pripremate!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?