SAD

U planu i drugi 'strejt pride': Dio uznemirenih građana najavio protuprosvjed

Mihajlo Maricic/GettyImages
24.07.2019.
u 14:30

Iako grad ne dijeli stav s nekim skupinama koje biraju ovdje održati događaje, mi nećemo moći odbiti dozvolu na temelju vrijednosti organizacije, poručio je Thomas Reevers, glasnogovornik grada u kojem se planira održati "strejt pride".

Skupina građana zatražila je dozvolu da idući mjesec u kalifornijskom gradu Modestu održi paradu za prava heteroseksualnih osoba. Gradske vlasti u završnoj su fazi razmatranja prijave tog događaja, zakazanog za 24. kolovoza u parku Graceada, kazao je Thomas Reevers, zadužen za odnose s javnošću tog grada koji broji dvjestotinjak tisuća stanovnika. Odluka se očekuje idući tjedan.  

Gradska vijećnica zatrpana je elektroničkom poštom i pozivima građana, od kojih su mnogi uznemireni time što bi se taj događaj mogao ostvariti, otkrio je Reevers. 

"Dozvole za održavanje bilo kojih događaja daju se na temelju operativne izvedivosti, ne na temelju vrijednosti i svakako ne na temelju podrške vjerovanjima", dodao je."Pa, iako grad ne dijeli stav s nekim skupinama koje biraju ovdje održati događaje, mi nećemo moći odbiti dozvolu na temelju vrijednosti organizacije". 

Sličan argument dao je bostonski gradonačelnik Marty Walsh kad je taj grad prošli mjesec odobrio zahtjev za održavanjem događaja nazvanog "strejt parada". Čini se da se radi o dva odvojena slučaja. 

Letci koji reklamiraju događaj u Modestu počeli su kružiti prije tjedan dana, u gradskom središtu, ali i putem društvenih mreža. 

"Pridružite nam se da proslavimo: heteroseksualnost, muškost - ženstvenost, bebe - rođene i nerođene, zapadnu civilizaciju, našu divnu zemlju, kršćanstvo. Slavimo život!", stoji na letku. 

Organizator parade Don Grundmann, kirporaktičar i travar iz stotinjak kilometara udaljenog grada San Leandra, koji se pet puta neuspješno kandidirao za američki Senat, tomu je dodao i "nuklearnu obitelj muškaraca, žena i djece", prozvavši te stvari "onime što je učinilo našu državu velikom". 

Osim što zagovara kršćanstvo i povratak "staromodnim američkim vrijednostima", Grundmannova platorfma, Ustavna stranka Kalifornije, zagovara i ukidanje agencije IRS, zadužene za prikupljanje poreza, Sustava federalnih rezervi i ministarstva obrazovanja. 

Ta politička grupacija, koju Kalifornija ne priznaje kao stranku koja ispunjava uvjete za izlazak na izbore, zagovara i ukidanje poreza na dohodak i uvođenje zabrane cijepljenja djece. 

Odobri li se njihova ideja održavanja parade za prava heteroseksualaca, stanovnici Modesta već su najavili da će paralelno, s druge strane ulice, održati protuprosvjed. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije