27. veljače

U ponedjeljak posebna sjednica NSRS-a o reviziji presude

nsrs
22.02.2017.
u 07:19

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske sinoć je odlučio da posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o Informaciji o mogućem zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore bude održana u ponedjeljak, 27. veljače.

Sjednica je zakazana na inicijativu potrebnog broja zastupnika Narodne skupštine u skladu sa članom 115. Poslovnika koji propisuje da je predsjednik Narodne skupštine dužan sazvati sjednicu na zahtjev jedne trećine narodnih zastupnika. 

Na toj sjednici zastupnicima bi trebalo da se obrate predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović prethodno je jučer primio dopis u kojem je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić od njega zatražio održavanje sjednice NSRS-a sljedećio tjedan, s obzirom na to da je za 23. veljače zakazao izvanrednu sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj će se razgovarati o eventualnoj reviziji presude Međunarodnog suda pravde u slučaju BiH protiv Srbije.

- S obzirom na moguće različite stavove na ovoj sjednici, smatram da bi održavanje zasjedanja Narodne skupštine RS-a na istu temu prije sjednice Predsjedništva BiH bilo preuranjeno. Stoga Vas molim da u dogovoru sa zastupničkim klubovima sjednicu planirate za sljedeći tjedan - navodi se u dopisu Ivanića predsjedniku NSRS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije