21. obljetnica genocida

Udruga HVO-a suosjeća s obiteljima stradalih u Srebrenici

srebrenica
10.07.2016.
u 12:15

U povodu 21. obljetnice genocida u Srebrenici, Udruga organizatora otpora umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo oglasila se priopćenjem u kojem izražava duboko suosjećanje s obiteljima stradalih u Srebrenici.

- Zločin u Srebrenici dogodio se pred očima međunarodne javnosti, što ovom genocidu daje dodatnu težinu. Srebrenička tragedija je najbrutalniji zločin protiv čovječnosti u Europi od Drugog svjetskog rata, a ni nakon 21 godinu istina o Srebrenici nije potpuna, niti su počinitelji odgovarali za svoja zlodjela. Ovim putem naša udruga i nekadašnji branitelji HVO Sarajevo izražavaju duboko suosjećanje s obiteljima stradalih u Srebrenici, a posebno sa srebreničkim majkama koje su godinama nakon što je zločin otkriven morale ukazivati na ovaj genocid, rekao je glavni tajnik Udruge organizatora otpora umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo Vladimir Džakula.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije