"Naša djeca"

Udruga se aktivno bori za bolje uvjete u školama

djeca
Damir Špehar/PIXSELL
14.10.2015.
u 06:15

Udruga ima oko 2500 članova i jedna je od najbrojnijih u HN županiji

Iz Udruge roditelja "Naša djeca" ističu važnost uključivanja roditelja školske djece kao ravnopravnih partnera institucijama u procesu reforme obrazovnog sustava. Udruga se zalaže za suradnju s institucijama koje pomažu ili mogu pomoći u promicanju prava djece, poticanje i podupiranje djelovanja roditelja, depolitizaciju škola, bolju komunikaciju između školskog i nastavnog osoblja i roditelja...

Prava djece

- Od početka našeg djelovanja krenuli smo u medijsku kampanju kako bismo pokušali natjerati Ministarstvo da radi svoj posao, a to je, između ostalog, da donese pravilnik o svjedodžbama i đačkim knjižicama, da se donese zakon o udžbenicima, koji ne postoji u našoj županiji, jer bi se time riješio veliki broj problema. Prvenstveno pod time mislimo na težine školskih torba koje su znatno veće od propisanih. Europski standard nalaže da težina školske torbe ne smije prelaziti 10% težine djeteta, a kod nas se događa da je torba teška i 20% težine djeteta, kazao je u razgovoru za "Večernji list" Antoni Šajin, predsjednik Upravnog odbora Udruge roditelja "Naša djeca".

Kompletan razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije