ulaganja

Unatoč pandemiji, u Perutnini Ptuj dovršavaju se dvije veće investicije

29.05.2020.
u 07:07

Kao lokalni proizvođač Perutnina Ptuj ulaže u povećanje proizvodnih kapaciteta i prečišćavanje otpadnih voda. Pozitivni utjecaj ulaganja odražava se i u lokalnim okruženjima u kojima djeluje i zapošljava 625 ljudi.  

Perutnina Ptuj u 2020. ulaže četiri milijuna KM u nove proizvodne kapacitete za proizvodnju pilećeg mesa. Veći dio investicije predstavlja ulaganje u novi rashladni tunel za hlađenje pilećih trupova i skladište repromaterijala.

“Najznačajnije dobiti od projekta ogledaju se u povećanju obujma proizvodnje, poboljšanju kvalitete i roka održivosti mesa, stvaranju uvjeta za rentabilniju proizvodnju i ispunjavanje uvjeta za dobivanje izvozne dozvole za zemlje EU-a. Tehnički prijam i službeno puštanje u proizvodnju očekuje se najkasnije u roku od mjesec dana, ovisno o trenutačnoj sigurnosnoj situaciji”, istaknuo je direktor Mladen Andrić.

Druga značajna investicija odnosi se na prečistač otpadnih voda. “Svjesni smo da našim poslovanjem utječemo na okoliš u lokalnim zajednicama u kojima djelujemo. Zato ulažemo i gradimo novi dio prečistača otpadnih voda s mehaničko-kemijskim tretmanom koji će funkcionirati zajedno s postojećim biološkim prečistačem”, dodao je Andrić.

Građevinski radovi započeti su u veljači ove godine, a montaža opreme planirana je za drugi dio lipnja ove godine. Vrijednost investicije je oko 1,5 milijuna KM.

U svojim proizvodnim objektima Perutnina Ptuj u prošloj godini proizvela je više od 20.000 tona proizvoda, koje su plasirali na tržište diljem BiH i ostvarili rast prihoda od 10 posto, kao i rast dobiti od 12 posto. Rezultat je odraz angažmana više od 600 zaposlenih, kojima su u 2019. uspjeli podići plaće u prosjeku za 10 posto.

Kao sastavni dio bosanskohercegovačke prehrambene industrije, Perutnina Ptuj i u vrijeme epidemije koronavirusa osigurava neprekidnu opskrbu potrošača svojim proizvodima. Uz stroge preventivne mjere koje dnevno izvode, podigli su i mikrobiološku sigurnost u proizvodnji, logistici, kao i svih zaposlenih na najvišu razinu. U vrijeme epidemije to im je, uz kontinuitet i održivost proizvodnje, najbitnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije