Ismir Jusko

Usvajanje Strategije prometa BiH šansa za nova radna mjesta

Ismir Jusko
14.07.2016.
u 17:47

Vijeće ministara BiH je na prijedlog Ministarstva prometa i veza BiH danas donijelo jednoglasnu Odluku o usvajanju Okvirne strategije prometa BiH za razdoblje 2016.-2030. godine, čime se već kandidiranim i budućim infrastrukturnim projektima BiH omogućava financijska podrška EU i međunarodnih financijskih institucija, javlja Fena.

Na Summitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu koji je održan početkom srpnja ove godine, a kojem je prisustvovao ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko rečeno je da će BiH, ukoliko prometna strategija ne bude usvojena do 15. srpnja 2016. godine, izgubiti 130 milijuna eura.

- Smatram da je takav luksuz nepotreban BiH i da bismo napravili izuzetno veliki propust kojim bi najveći gubitnici bili građani BiH – kazao je ministar Jusko, te naglasio da će ovih 130 milijuna eura biti namijenjeno za projekte prometne infrastrukture Zenica sjever, Luka u Brčkom, Mostar jug i dio dionice Doboj - Banja Luka.

Dodao je da, osim što će imati razvojnu prometnu infrastrukturu, sa sredstvima koja će BiH dobiti od EU, pruža se šansa da se otvori između 1.500 do 2.000 novih radnih mjesta, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije