Tribina

Važno je da se glas Hrvata iz Sarajeva čuje unutar svih političkih događanja

tribina hdz
18.03.2016.
u 11:47

Krešić je poručio kako je najvažnija dobra organizacija, a Sarajevo, po njegovim riječima, ima sve preduvjete dobro se organizirati

Javna tribina na temu "Kako doprinijeti opstanku i jednakopravnosti Hrvata u Sarajevu" održana je u četvrtak u Središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije na Stupu u Sarajevu, u organizaciji Općinski odbor HDZ-a BiH Ilidža, uz potporu predsjednika Županijskog odbora HDZ-a BiH Vrhbosna Dražena Trlina, priopćeno je iz OO HDZ-a BiH Ilidža. 

Predavač na javnoj tribini bio je član Predsjedništva HDZ-a BiH i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, a tribinu je pozdravnim govorom otvorio član Predsjedništva HDZ-a BiH Anton Rill, koji je naglasio kako je novi saziv Županijskog odbora HDZ-a BiH Vrhbosna jači te spreman odgovoriti zadatcima koji ga čekaju pred lokalne izbore. 

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Vrhbosna Dražen Trlin u svom je pozdravu istaknuo kako je tribina organizirana sa svrhom promicanja jedinstva hrvatskog naroda u Sarajevu. Naglasio je kako Hrvati imaju veliku šansu na predstojećim lokalnim izborima dobiti svoga vijećnika u općinama Ilidža i Novo Sarajevo te pozvao nazočne da šire glas jedinstva hrvatskog naroda među svojim obiteljima, jer, kako je kazao "samo jedinstveni možemo postići svoj cilj".

U svom izlaganju Krešić je spomenuo kako je i ŽO HDZ-a BiH Soli imao sličan problem kakav Sarajevo ima zadnjih godina.

"Mi nismo imali vijećnika, a onda smo obnovili i osvježili stranku s mladim, sposobnim ljudima, tako da je rezultat 2010. godine bio bolji nego u vrijeme osnivanja HDZ-a BiH u Tuzli", kazao je Krešić.

Krešić je poručio kako je najvažnija dobra organizacija, a Sarajevo, po njegovim riječima, ima sve preduvjete dobro se organizirati, s obzirom na to da je ono središte svih institucija, ima podršku Središnjice, a posebice ima svoje sposobne kadrove željne promjena u glavnom gradu, glede poboljšanja položaja hrvatskoga naroda.

Krešić je naglasio kako je važno da se glas Hrvata iz Sarajeva čuje unutar svih političkih događanja u samom gradu, a i šire. 

Potporu radu OO HDZ-a BiH Ilidža svojom nazočnošću na javnoj tribini dali su i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" Marija Zelenika i predsjednik ŽO HDZ-a BiH Soli Zvonimir Banović, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?